duminică, 16 octombrie 2011

Secretele corpului feminin.


1. Hidratarea tenului.
Aplicarea unei masti hidratante este recomandata, in conditiile unui ten normal, o data la 28 de zile. Daca ai tenul deshidratat, se poate face si in fiecare saptamana. Cele mai bune masti naturale sunt cele din fructe exotice, precum portocalele, mandarinele sau kiwiul.


2. Exfolierea tenului. Tenul gras are nevoie de exfoliere o data pe saptamana, tenul normal, o data la doua saptamani, iar cel uscat, o singura data pe luna. Un tratament de exfoliere natural se poate face din tarate de grau sau din samburi de masline pisati ori din malai, in amestec cu o lingurita de demachiant, ce ajuta la distribuirea uniforma pe suprafata fetei.


3. Epilarea perfecta. Firele de par de pe suprafata corpului se refac complet dupa 28 de zile. in mod corect, epilarea trebuie facuta la 4-6 saptamani. Potrivit cosmeticienei Raluca Vasile, dupa acest interval radacinile se intaresc si firele devin mai greu de smuls. Nici in timpul menstruatiei epilarea nu e indicata, pentru ca pielea e mai uscata si procesul e dureros.


4. Regenerarea parului. Uleiul de ricin are o mare capacitate de regenerare a firului de par. il intareste si il face viguros. E singurul ingredient recomandat pentru zona genelor si a sprancenelor. Se aplica in fiecare seara.


5. Spalarea parului. Nu exista un interval general valabil pentru perioada la care trebuie curatat parul. O poti face o data la doua zile, la trei zile sau o data pe saptamana. Daca parul este gras si necesita o spalare frecventa, poate fi samponat in fiecare zi, pentru a-l avea proaspat si curat. Iar pentru a tine in frau excesul de sebum, se folosesc sampoane speciale, spray-uri sau spuma.


6. Uscarea parului. Imediat dupa spalare, pune un prosop pe cap si lasa-l sa absoarba apa din firele de par timp de 15-30 de minute. Apoi, parul poate fi pieptanat si, dupa preferinta, usuca-l cu foehnul, dar nu cu un aer foarte fierbinte.


7. Tunsul. Parul trebuie tuns cand varfurile sunt usor despicate, tocite, cand se doreste schimbarea liniei tunsorii sau cand nu se mai aranjeaza, ne-a spus hair-stylistul Vilhemina Anton. Indiferent daca este vorba despre o tunsoare lunga sau scurta, este suficienta o singura vizita pe luna la salon.